Menu Sluiten

Elektrische Torqeedo buitenboordmotoren

Elektrisch Varen Paviljoen

In onze showroom in Amsterdam hebben wij een speciaal “Elektrisch Varen Paviljoen”. Hier zijn vele elektromotoren beschikbaar, alsmede de accu’s hiervoor. Hier kunnen wij u aan de hand van de verschillende merken en modellen vertellen welke motor voor u geschikt is. 

Nu bij Schroder Watersport, alle nieuwe Torqeedo Travel XP modellen

PERSBERICHT TORQEEDO

SCHIPHOL-RIJK- Yamaha Motor heeft een koopovereenkomst gesloten met de Duitse DEUTZ AG, om alle aandelen van Torqeedo te verwerven. Deze aandelenverwerving is afhankelijk van het verkrijgen van de goedkeuringen, vergunningen, enz. die vereist zijn door mededingingswetten en andere regelgeving.

Torqeedo, een pionier op het gebied van elektrische scheepsaandrijving, biedt een breed assortiment producten, van elektrische buitenboord- en binnenboordmotoren tot accu’s en diverse andere accessoires. Met een stijgende verkoop in de markt voor kleine elektrische scheepsmotoren, voornamelijk in Europa, blijft Torqeedo als bedrijf groeien. Het bedrijf heeft ook veel patenten met betrekking tot elektrische scheepsmotoren, propellers en elektrische systemen, evenals de R&D-capaciteiten, massaproductieapparatuur en ontwikkelingsmiddelen voor de volgende generatie milieutechnologieën.

Yamaha wil met de overname van Torqeedo zijn ontwikkelingscapaciteiten op het gebied van elektriciteit versterken in het kader van zijn Marine CASE-strategie, die de algemene richting aangeeft voor de activiteiten op het gebied van maritieme producten in het huidige middellange termijn beheerplan. Deze overname is ook bedoeld om Yamaha’s inspanningen voor het bereiken van koolstofneutraliteit in de maritieme industrie te ondersteunen en te versnellen en om te helpen bij het versneld opzetten van een kleine elektrische aandrijvingslijn.

Bovendien zal het combineren van Torqeedo’s activa met Yamaha’s decennialange technische expertise en knowhow op het gebied van rompontwerp, scheepsmotoren en meer, synergiën opleveren voor het creëren van elektrische buitenboordmotoren voor de middenklasse, terwijl Yamaha ernaar streeft een leider te worden in de groeiende markt voor elektrische bootaandrijving.

Door zijn Marine CASE-strategie uit te voeren, zal Yamaha aantrekkelijke producten en diensten met een hoge toegevoegde waarde leveren aan zijn klanten en streven naar het bereiken van zijn Marine Long-Term Vision, Yamaha als bedrijf dat de waarde van de wateren verder vergroot door klanten een betrouwbaar en rijk maritiem leven te bieden